Aquest web l’ha desenvolupat Ecoinstitut en el marc del projecte europeu GPP 2020 – procurement for a low-carbon economy amb l’objectiu de crear una porta a la compra i contractació pública sostenible per:

  • Trobar arguments per defensar la compra i contractació amb criteris de sostenibilitat,
  • Localitzar ràpidament recursos de qualitat i serveis de suport per implementar-la a la pràctica,
  • Donar visibilitat i fàcil accés a les iniciatives existents a Catalunya, i
  • No duplicar la feina ja feta.

 

El projecte GPP 2020 en dues paraules

El projecte GPP 2020 –coordinat per ICLEI– ha tingut com a objectiu difondre una contractació pública de baixes emissions de carboni per contribuir a assolir els objectius de la UE de reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, d’augment de l’ús d’energies renovables i d’augment de l’eficiència energètica per l’any 2020.

Per aconseguir-ho, les entitats sòcies del projecte han licitat més de 100 concursos baixos en carboni, han calculat la reducció d’emissions de CO2 i els estalvis aconseguits per fer-ne difusió, han format més de 500 persones en la matèria i han millorat les estructures de suport per mantenir els beneficis al llarg del temps.

A Catalunya, els socis han estat:


logo-generalitat
Departament de Territori i Sostenibilitat

Institut Català d’Energia (ICAEN) 

A més, a Catalunya s’han adherit altres administracions per ampliar els resultats del projecte. Aquestes han estat:logo-cilma

Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) de la Diputació de Girona


logo-lleida

Patronat de Promoció Econòmica (PROMECO) de la Diputació de LleidaEls resultats obtinguts per les administracions catalanes en el marc del projecte GPP 2020 es poden consultar a l’informe GPP 2020 Activitats implementades a Catalunya.

Per saber-ne més, escriviu a: pooc.1519323925tutit1519323925snioc1519323925e@02015193239252ppg1519323925.

 

Breu introducció d’Ecoinstitut

A Ecoinstitut, treballem per la defensa del medi ambient i la incorporació dels principis de la sostenibilitat en tots els sectors de la societat, perquè esdevingui una realitat tant a escala local com global.

Ecoinstitut neix l’any 1999 i, des dels inicis, esdevé pionera en l’impuls, l’aplicació i el foment de polítiques de compra i contractació sostenible –especialment en l’àmbit ambiental– acompanyant nombroses administracions, tant catalanes com de l’exterior.

La nostra llarga trajectòria, visió avantguardista i voluntat transformadora i d’intercanvi, ens ha posicionat com a referent, tant a escala nacional com europea, de manera que actualment som:

Per saber-ne més, consulteu la pàgina web d’Ecoinstitut.