Jornada d’intercanvi entre responsables de contractació de l’administració catalana

 

LLOC: Col·legi d’Economistes de Catalunya

ADREÇA: Pl. Gal·la Placídia, 32 08006 Barcelona

DIA: 18 de maig de 2017

HORA: 11:30 – 13:30

 

Objectius de la jornada

La implementació de solucions eco-innovadores en el procés de contractació pública es basa en l’aplicació d’estratègies i elements clau durant tot el procés de contractació, com poden ser l’aplicació de criteris de circularitat i eficiència en el consum de recursos, les consultes i participació del mercat, especificacions basades en el rendiment de productes o la utilització d’Acords Marcs i Centrals de Compres.

Els objectius d’aquesta jornada són:

  • Presentar, de primera mà, alguns d’aquests mecanismes i estratègies aplicats per responsables de contractació d’administracions públiques d’aquí en aquests àmbits.
  • Intercanviar dubtes i problemàtiques sobre aquestes estratègies per poder plantejar la seva replicació a partir de solucions exposades pels i per les participants.

 

Públic destinatari

La jornada està destinada a responsables de compres i contractació o personal tècnic involucrat en la preparació de licitacions de totes les administracions i sector públic català (municipals, comarcals, provincials i de l’administració autonòmica).

 

Programa de la jornada

11:15
Acollida
11:30
Benvinguda i apertura de la jornada
  • Benvinguda i presentació. Diputació de Barcelona.
  • Presentació del projecte. Diputació de Barcelona.
  • Presentació de la dinàmica de la jornada. Ecoinstitut.

12:00
Intercanvi de bones pràctiques

Els assistents podran participar en 2 taules durant aquesta sessió. Cada taula acollirà un màxim de 10 persones i tindrà una durada de 30 minuts cadascuna. Les taules serveixen per, al voltant de la presentació d’una pràctica o iniciativa, generar intercanvi, preguntes i solucions. Les persones participants canviaran de taula al cap de 30 minuts.

Taula 1: Incorporació de criteris de contractació pública sostenible en plecs d’enllumenat i biomassa d’ajuntaments de la província de Barcelona. Diputació de Barcelona.

Taula 2: Consulta amb el mercat en la compra de vehicles elèctrics. Central de Compres, Associació Catalana de Municipis.

Taula 3: Consulta amb el mercat en la preparació de l’Acord marc de Serveis de vigilància i seguretat i Serveis de neteja. Comissió Central de Subministraments (CCS), Generalitat.

Taula 4: Aplicació de l’economia circular i la gestió sostenible a la Universitat Politècnica de Catalunya des de la contractació: progressos i obstacles. Universitat Politècnica de Catalunya.

Taula 5: Tancament del cicle de materials en el contracte de Producció, instal·lació, seguiment i retirada dels elements publicitaris i d’altres elements de comunicació. Ajuntament de Barcelona.

Taula 6: Desplegament de la infraestructura de punts de recàrrega pel vehicle elèctric. Institut Català d’Energia.

13:30
Recursos i cloenda
  • Recursos disponibles i avaluació. Ecoinstitut.
  • Cloenda. Departament de Territori i Sostenibilitat, Generalitat.

13:30
Aperitiu

 

Aquí podeu descarregar el Programa de la jornada.

 

Inscripció

La participació en la jornada és gratuïta, no obstant es requereix inscripció prèvia perquè les places són limitades (60 persones màxim). Per fer-ho, ompliu el formulari d’inscripció en línia: https://goo.gl/forms/HaEmXatadK2MW3Y42

 

Més informació

Informació sobre com arribar al lloc de la jornada es troba al Programa. Per altres consultes, no dubteu en contactar amb: Aure Adell (Ecoinstitut).

Save

Save